Dit kunnen we voor jou betekenen

VERMEER is meer dan alleen werkkleding. We leveren alle diensten om je mensen optimaal veilig uit te rusten in hun werkomgeving: Keuringen, otoplastieken, veiligheidsbrillen op sterkte, orthopedische steunzolen en veiligheidsadvies.

Diensten

Alles om veilig te werken

Wij gaan een stap verder dan alleen het leveren van bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Als onderdeel van de Vijf van VERMEER hebben we ook alle essentiële diensten om jouw werkplek veilig te houden.

Keuringen

Hoogste normen, maximale veiligheid

Onze grondige veiligheidskeuringen zorgen ervoor dat je uitrusting en persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen aan de hoogste normen, waardoor de veiligheid van je medewerkers wordt gewaarborgd.

Vermeer medewerker voert een keuring op een harnas uit
Otoplastieken

Geluid veilig onder controle

Met onze op maat gemaakte otoplastieken bieden we optimale gehoorbescherming voor je medewerkers, zodat ze beschermd zijn tegen schadelijke geluidsniveaus op de werkvloer.

Veiligheidsbrillen op sterkte

Scherp zicht & sterke bescherming

Onze veiligheidsbrillen op sterkte combineren veiligheid en goed zicht, waardoor je medewerkers duidelijk kunnen zien terwijl ze beschermd zijn tegen mogelijke gevaren.

Orthopedische steunzolen

Voor comfortabele veiligheidsschoenen

Onze orthopedische steunzolen bieden comfort en ondersteuning voor de voeten van je medewerkers, waardoor vermoeidheid en klachten tijdens het werk worden verminderd.

Veiligheidsadvies

Jouw werkplek geoptimaliseerd

Met onze expertise en grondige veiligheidsanalyses bieden we waardevol advies om je werkomgeving te optimaliseren en de veiligheid van je team te waarborgen.

Rij van borduurmachines
Bedrijfskleding ontwerp

Werken in stijl

Laat je bedrijf opvallen met op maat ontworpen bedrijfskleding. Voeg je eigen logo's en kleuren toe voor een professionele uitstraling die jouw merk representeert.

De Vijf van Vermeer

Onze methode voor optimale veiligheid

Met onze Vijf van VERMEER aanpak bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook een complete service-ervaring. Van grondige veiligheidsanalyses en persoonlijk advies tot naadloze aanmeting en vlotte levering.

Desktop illustratie van de 5 stappen in de Vermeer methodeMobiel illustratie van de 5 stappen in de Vermeer methode
“Een aanrader voor als je goede en betaalbare werkkleding en/of schoeisel nodig hebt. Vriendelijk personeel met kennis van zaken. Uitgebreid assortiment met vele, bij het seizoen passende, zeer gunstige aanbiedingen. Kwaliteit in alle maten en kleuren. Uitstekend bereikbaar en grote gratis parkeergelegenheid.”

Wim Bosman

Kenniscentrum

Blijf op de hoogte en loop voorop in veiligheid.

Ons kenniscentrum is een uitgebreide bron van artikelen voor ondernemers en managers die op de hoogte willen blijven als het gaat om veiligheid. Met onze kennis blijf jij up-to-date.

Werkschoenen van Vermeer Workwear and Safety
Bedrijfskleding
3
min leestijd

Wanneer is jouw werkschoen aan vervanging toe?

Hoe weet je wanneer het tijd is om je werkschoenen...

Als het gaat om veiligheid op de werkvloer, zijn je werkschoenen je trouwe metgezel. Maar, zoals alles in het leven, hebben ook zij een houdbaarheidsdatum. De vraag is: hoe weet je wanneer het tijd is om je werkschoenen te vervangen? Daar vertellen we je graag meer over.

5 signalen dat je werkschoenen vervangen moeten worden

Je werkschoenen zitten heerlijk. Ze zijn goed ingelopen en je zou er het liefst nog jaren plezier van hebben. Maar wanneer ze beginnen te slijten, zijn ze niet langer veilig om te gebruiken. Ook neemt het comfort van versleten werkschoenen vaak snel af. Bekijk hieronder de vijf signalen die erop duiden dat je werkschoenen aan vervanging toe zijn.

1. Zichtbare beschadiging

Een gat in de zool of een deukje in de neus? Hoe klein ook, zichtbare schade kan grote gevolgen hebben voor zowel de veiligheid als het comfort. Vervang beschadigde schoenen daarom zo snel mogelijk. 

O, en mochten bepaalde beschadigingen opmerkelijk vaak voorkomen bij de schoenen die je draagt, vraag ons dan gerust om vrijblijvend advies. De kans is namelijk groot dat je werkschoenen in dat geval geen goede match zijn met het werk dat je verricht.

2. Onzichtbare beschadiging

Soms zit de schade aan de binnenkant, onzichtbaar voor het blote oog. Een klein scheurtje kan zich bijvoorbeeld uitbreiden tot een flinke scheur, waardoor het comfort van je werkschoen sterk vermindert. Hierdoor kunnen ook de isolatie en waterdichtheid van de schoen worden aangetast. Controleer dus regelmatig de binnenkant van je schoenen.

3. Afnemend comfort

Als je schoenen niet langer de ondersteuning bieden die ze vlak na hun aankoop hadden, kun je het beste een nieuw paar kopen. Slechte ondersteuning kan leiden tot enkel-, knie- en rugklachten. Versleten werkschoenen kunnen zelfs leiden tot ziekteverzuim door blessures. Ook absorberen versleten werkschoenen schokken minder goed. Dat merk je als drager heel goed tijdens het lopen.

4. Slijtage aan de zool

Wanneer er slijtage aan de zool van je werkschoen ontstaat, verlies je vaak grip. Dat komt omdat de meeste zolen van werkschoenen over een anti-sliplaag beschikken. Na veelvuldig gebruik, vindt er onherroepelijk slijtage plaats, waardoor de anti-sliplaag langzaamaan verwdijnt. Gladde zolen kunnen leiden tot vervelende incidenten, dus let goed op.

Ook bij antistatische schoenen moet je goed letten op de zolen. Antistatische schoenen beschermen tegen statische elektriciteit, maar versleten zolen kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties. Veiligheid gaat voor alles, dus wacht nooit te lang met het vervangen van dit type werkschoen.

5. Vochtige werkschoenen

Een regenachtige dag gehad? Dan zijn je werkschoenen waarschijnlijk doorweekt. Als je schoenen de volgende dag nog vochtig zijn, kan dit wijzen op verminderde vochtregulatie in de voering. Dit kan een teken zijn dat ze hun beste tijd hebben gehad.

Extra onderhoud of vervangen: wat is beter?

Met goed onderhoud kun je de levensduur van je werkschoenen een paar weken of maanden verlengen. Dit bereik je onder meer door de schoen goed schoon te houden, regelmatig te poetsen en bij het aan- en uittrekken altijd de veters te gebruiken, in plaats van je voeten erin of eruit te wurmen.

Maar hoeveel onderhoud je ook pleegt: de meeste werkschoenen gaan bij dagelijks gebruik ongeveer een jaar mee - soms iets langer. Daarna raken ze versleten en verliezen ze hun comfort. Hoe snel dit gaat, hangt niet alleen af van hoeveel je erop loopt, maar ook van het type werk dat je doet. Merk je dat je schoenen versleten beginnen te raken? Stel een nieuwe aankoop dan niet uit, maar kies voor optimaal comfort en maximale veiligheid.

Veiligheidsbrillen kopen bij Vemeer Workwear and Safety
PBM
4
min leestijd

Bescherming in elke werkomgeving met de juiste veiligheidsbril

Veilig werken is nergens zo belangrijk als op de bouwplaats...

Veilig werken is nergens zo belangrijk als op de bouwplaats. In de bouw loop je namelijk nogal wat risico’s. Daarom zijn er enorm veel veiligheidsmaatregelen in de bouwsector. Denk bijvoorbeeld aan oorkappen tegen geluidsoverlast. Maar ook valbescherming voor steigerbouwers en veiligheidsbrillen voor timmermannen en professionals die met gevaarlijke stoffen werken.

Wanneer zijn veiligheidsbrillen verplicht in de bouw?

Het dragen van een veiligheidsbril in de bouw is niet altijd verplicht. Je draagt de bril vooral in omgevingen waar je risico loopt. Denk bijvoorbeeld aan een omgeving waar er risico is door splinters of gevaarlijke stoffen. Vaak zie je op dit soort plekken speciale stickers waarop staat dat je een veiligheidsbril moet dragen.

Het is dus niet verplicht om altijd een veiligheidsbril op te hebben. Maar bedenk wel dat een klein ongeluk grote gevolgen kan hebben voor jouw ogen. Zeker wanneer je in een omgeving werkt met splinters, metaaldeeltjes en opspattende gevaarlijke stoffen. Vaak zie je dat er op bouwplaatsen oogspoeling wordt gebruikt. Maar wat je het beste kunt doen, is gewoon een veiligheidsbril dragen. Daardoor loop je geen onnodige risico’s en wordt je beschermd tegen irritatie, pijn of letsel.

Verantwoordelijkheid van werkgevers én werknemers

Werkgevers in de bouw zijn verplicht om hun personeel van goede veiligheidsbrillen te voorzien. Ook moeten ze zorgen dat er op de bouwplaats waarschuwingen worden geplaatst, zoals veiligheidsstickers.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je als werknemer nog steeds verantwoordelijk bent voor jouw eigen veiligheid. Wees dus bewust van de risico’s op de bouwplaats. Neem altijd het zekere voor het onzekere. Dit kan je doen door een veiligheidsbril te dragen en te zorgen voor oorkappen of otoplastieken, zodat ook je oren beschermd worden.

De beste veiligheidsbrillen vind je bij Vermeer

Ben je op zoek naar professionele veiligheidsbrillen? Dan kan je bij ons altijd slagen. Wij bieden veiligheidsbrillen in diverse prijs- en kwaliteitsklassen. Ook voor andere PBM kan je in onze webshop terecht.

De verschillende soorten PBM bij Vermeer Workwear and Safety
PBM
4
min leestijd

3 soorten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM): een complete uitleg

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn speciaal ontworpen...

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn speciaal ontworpen om werknemers te beschermen tegen risico’s op de werkvloer. Bij Vermeer Workwear & Safety onderscheiden we drie soorten persoonlijke beschermingsmiddelen die elk hun eigen doel dienen. Hoe dat zit, leggen we hieronder uit.

Categorie 1: PBM van eenvoudig ontwerp

PBM van eenvoudig ontwerp bieden bescherming tegen algemene risico’s. Het gaat hier om risico's die niet ernstig of gevaarlijk zijn. Onder deze categorie vallen bijvoorbeeld regenpakken en handschoenen.

Categorie 2: PBM voor middelzware risico's

PBM voor middelzware risico’s bieden bescherming tegen zaken zoals splinters, gevaarlijke stoffen en scherpe voorwerpen. Persoonlijke beschermingsmiddelen in deze categorie zijn bijvoorbeeld snijwerende handschoenen en veiligheidsbrillen.

Categorie 3: PBM van complex ontwerp

PBM van complex ontwerp bieden bescherming tegen hoge risico’s, zoals chemische stoffen, werken op hoogte en geluidsoverlast die tot blijvende gehoorschade kan leiden. Voorbeelden van PBM in deze categorie zijn ademhalingsmaskers, gehoorbeschermers, veiligheidskleding voor chemisch gebruik en natuurlijk ook valbeveiliging.

Gebruiken jouw werknemers de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen?

Veel werkgevers hebben geen goed beeld van de PBM die nodig zijn bij hen op de werkvloer. En als de juiste beschermingsmiddelen voorhanden zijn, worden ze lang niet altijd door werknemers gebruikt. Dit leidt nogal eens tot onverantwoorde situaties. Zo zien we nog steeds veel bouwplaatsen waar steigerbouwers zonder valbeveiliging werken. Of waar timmermannen geen veiligheidsbril dragen, terwijl er toch een groot risico is op splinters.

Dit is lang niet altijd kwade opzet. Vaak weten werknemers onvoldoende wanneer ze persoonlijke beschermingsmiddelen moeten dragen en om welke PBM dit gaat. Dit leidt tot risico’s die eenvoudig te voorkomen zijn. Dat begint allemaal met goede voorlichting en met PBM die niet alleen veiligheid bieden, maar ook comfortabel zijn.

Wij helpen je graag bij het kiezen van uw PBM-assortiment. Meer weten? Bekijk onze webshop of neem contact op voor vrijblijvend advies.

[Bekijk ons assortiment]

Veiligheidshelmen op de werkvloer
Wet en regelgeving
4
min leestijd

Wanneer zijn veiligheidshelmen verplicht op de werkvloer?

In Nederland gelden strenge regels rondom veiligheid op de werkvloer...

In Nederland gelden strenge regels rondom veiligheid op de werkvloer. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) spelen daarin een sleutelrol. Een goed voorbeeld daarvan zijn veiligheidshelmen. Deze zijn verplicht op verschillende werkterreinen, vooral in de bouw en de industriële sector.

Maar wanneer is het dragen van een veiligheidshelm bij wet verplicht? En welke veiligheidshelm past het beste bij welke situatie? Vermeer Workwear and Safety legt het graag aan je uit!

Tegen welke risico’s beschermt een veiligheidshelm?

Veiligheidshelmen zijn een belangrijk preventiemiddel tegen hersenletsel en hoofdletsel. De helmen zijn ontworpen ter bescherming tegen uiteenlopende risico's, zoals het risico op stoten of bekneld raken van je hoofd, of het gevaar van vallende of wegvliegende voorwerpen.

Wanneer zijn veiligheidshelmen verplicht?

In de Arbowet staat dat werkgevers in Nederland verplicht zijn om hun werknemers een veilige werkomgeving te bieden. Hoofdstuk 3, artikel 3.16 van de Arbowet specificeert bijvoorbeeld dat werkgevers verplicht zijn om PBM ter beschikking te stellen wanneer de risico's op letsel niet op andere manieren kunnen worden voorkomen of beperkt. Dat geldt ook voor hoofd- en hersenletsel.

De exacte vereisten en omstandigheden variëren afhankelijk van de specifieke werkplek en de risicoanalyse die aldaar is uitgevoerd. Werkgevers moeten dus eerst een risicoanalyse verrichten om te kijken of en in hoeverre ze voldoen aan de voorschriften vanuit de Arbowet. 

Wanneer blijkt dat veiligheidshelmen verplicht zijn, plaatst de werkgever een bord bij de werkplek waarop dit duidelijk wordt gemaakt. Ook is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om dit richting het personeel te communiceren.

Industriële veiligheidshelmen

Er zijn verschillende soorten veiligheidshelmen op de markt. Hieronder vind je daar een uitleg over en ontdek je welke helm bij jouw werknemers past.

Industriële valhelmen

Industriële veiligheidshelmen moeten voldoen aan strenge normen, zoals de Europese norm EN 397:2012+A1:2012. Deze helmen zijn samengesteld uit verschillende componenten, zoals een helmschaal, een klep, een binnenwerk en een schokabsorberende vulling. Ze zijn gemaakt van specifieke soorten kunststof, zoals polyethyleen (PE) en polymeriaat (ABS), die niet stroomgeleidend zijn.

Je kiest voor een industriële valhelm… 

  • Op bouwplaatsen waar het risico op vallende voorwerpen bestaat
  • In industriële omgevingen waar machines of constructies aanwezig zijn die het risico op hoofdletsel kunnen veroorzaken
  • Bij werkzaamheden op hoogte, zoals op steigers of dakconstructies
  • In situaties waar elektrische geleiding mogelijk is

Stootpetten

Stootpetten, ook bekend als bumpcaps, bieden alleen bescherming tegen het stoten aan statische voorwerpen of constructies. Ze zijn niet geschikt als vervanging voor industriële veiligheidshelmen en bieden geen bescherming tegen vallende voorwerpen. Stootpetten moeten voldoen aan de norm EN 812:2012.

Je kiest voor een stootpet… 

  • In omgevingen waar het risico op stoten tegen statische voorwerpen of lage obstakels bestaat, zoals in magazijnen of onder voertuigen
  • Bij werkzaamheden waar het risico op hoofdletsel alleen wordt veroorzaakt door stoten en niet door vallende voorwerpen
  • Wanneer een lichtere en meer comfortabele hoofdbescherming nodig is in vergelijking met een industriële veiligheidshelm
  • Als aanvullende bescherming in situaties waar het risico op vallende voorwerpen minimaal is en de focus ligt op het voorkomen van hoofdstoten

Welke veiligheidshelm past bij jouw werkzaamheden? 

Bij Vermeer Workwear and Safety bieden we een uitgebreid assortiment veiligheidshelmen die voldoen aan de hoogste normen. Neem contact met ons op voor advies op maat en ontdek de beste veiligheidsoplossing voor jouw werkomgeving.

Optimaliseer jouw veiligheid met onze Gratis Veiligheidsscan

Hoe veilig werken jouw medewerkers? Maak gebruik van onze experts op het gebied van veilig werken en voorkom ongemakken.

Contact met een vertegenwoordiger

Wil je meer informatie over onze aanpak? Ben je benieuwd welke maatwerkoplossingen we hebben? Vele bedrijven zijn je voorgegaan.