Dit kunnen we voor jou betekenen

VERMEER is meer dan alleen werkkleding. We leveren alle diensten om je mensen optimaal veilig uit te rusten in hun werkomgeving: Keuringen, otoplastieken, veiligheidsbrillen op sterkte, orthopedische steunzolen en veiligheidsadvies.

Diensten

Alles om veilig te werken

Wij gaan een stap verder dan alleen het leveren van bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Als onderdeel van de Vijf van VERMEER hebben we ook alle essentiële diensten om jouw werkplek veilig te houden.

Keuringen

Hoogste normen, maximale veiligheid

Onze grondige veiligheidskeuringen zorgen ervoor dat je uitrusting en persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen aan de hoogste normen, waardoor de veiligheid van je medewerkers wordt gewaarborgd.

Vermeer medewerker voert een keuring op een harnas uit
Otoplastieken

Geluid veilig onder controle

Met onze op maat gemaakte otoplastieken bieden we optimale gehoorbescherming voor je medewerkers, zodat ze beschermd zijn tegen schadelijke geluidsniveaus op de werkvloer.

Veiligheidsbrillen op sterkte

Scherp zicht & sterke bescherming

Onze veiligheidsbrillen op sterkte combineren veiligheid en goed zicht, waardoor je medewerkers duidelijk kunnen zien terwijl ze beschermd zijn tegen mogelijke gevaren.

Orthopedische steunzolen

Voor comfortabele veiligheidsschoenen

Onze orthopedische steunzolen bieden comfort en ondersteuning voor de voeten van je medewerkers, waardoor vermoeidheid en klachten tijdens het werk worden verminderd.

Veiligheidsadvies

Jouw werkplek geoptimaliseerd

Met onze expertise en grondige veiligheidsanalyses bieden we waardevol advies om je werkomgeving te optimaliseren en de veiligheid van je team te waarborgen.

Rij van borduurmachines
Bedrijfskleding ontwerp

Werken in stijl

Laat je bedrijf opvallen met op maat ontworpen bedrijfskleding. Voeg je eigen logo's en kleuren toe voor een professionele uitstraling die jouw merk representeert.

De Vijf van Vermeer

Onze methode voor optimale veiligheid

Met onze Vijf van VERMEER aanpak bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook een complete service-ervaring. Van grondige veiligheidsanalyses en persoonlijk advies tot naadloze aanmeting en vlotte levering.

Desktop illustratie van de 5 stappen in de Vermeer methodeMobiel illustratie van de 5 stappen in de Vermeer methode
“Een aanrader voor als je goede en betaalbare werkkleding en/of schoeisel nodig hebt. Vriendelijk personeel met kennis van zaken. Uitgebreid assortiment met vele, bij het seizoen passende, zeer gunstige aanbiedingen. Kwaliteit in alle maten en kleuren. Uitstekend bereikbaar en grote gratis parkeergelegenheid.”

Wim Bosman

Kenniscentrum

Blijf op de hoogte en loop voorop in veiligheid.

Ons kenniscentrum is een uitgebreide bron van artikelen voor ondernemers en managers die op de hoogte willen blijven als het gaat om veiligheid. Met onze kennis blijf jij up-to-date.

Werkschoenen in Rotterdam
PBM
4
min leestijd

Onze favoriet: de sportieve werkschoenen van Q1905 (Quick)

Werkschoenen saai? Daar denken we bij Vermeer Workwear and Safety heel anders over! Wij vinden dat werkschoenen niet alleen functioneel moeten zijn, maar ook stijlvol.

Werkschoenen saai? Daar denken we bij Vermeer Workwear and Safety heel anders over! Wij vinden dat werkschoenen niet alleen functioneel moeten zijn, maar ook stijlvol. En we merken dat daar ook onder professionals veel behoefte aan is. Een goed voorbeeld daarvan is de sportieve werkschoen van Q1905, voorheen bekend als Quick.

Q1905 is een oer-Hollands merk dat al sinds 1905 staat voor vrijheid, onafhankelijkheid en een rijke sporthistorie. Deze historie is vertaald naar een unieke lijn veiligheidsschoenen die functioneel én stijlvol is.

Q1905-werkschoenen: veiligheid en functionaliteit in een modieus jasje

Wat Q1905-schoenen bijzonder maakt, is dat ze zijn uitgerust met anti-perforatiezolen, verstevigde neuzen en slipbestendige zolen, maar toch nauwelijks te onderscheiden zijn van normale sportschoenen. De collectie van Q1905 omvat schoenen in de veiligheidsklassen S1P en S3. Deze veiligheidsklassen zijn indelingen volgens de norm EN ISO 20345.

S1P Veiligheidsklasse

Schoenen in de S1P-klasse bieden bescherming tegen alledaagse risico’s op het werk, maar zijn niet geschikt voor blootstelling aan water of zware weersomstandigheden. Ze zijn dus vooral geschikt voor droge omgevingen zoals magazijnen, productiehallen of werkplaatsen. Schoenen met S1P-klasse beschikken over:

  • Beschermende neus van staal of composiet (minimaal 200 Joule impactbestendig)
  • Antistatische zolen
  • Energieabsorptie in de hak
  • Gesloten hiel
  • Penetratiebestendige tussenzool (tegen scherpe objecten zoals spijkers).  

S3 Veiligheidsklasse 

Schoenen in de S3-klasse zijn speciaal ontworpen voor zwaardere omstandigheden, zowel binnen als buiten. Deze schoenen worden veel gedragen in bouw, landbouw en in natte en ruwe omgevingen. Naast de hierboven genoemde kenmerken van S1P, bieden schoenen in de S3-klasse: 

  • Waterafstotend bovenwerk (WRU)
  • Extra grip en profiel in de loopzool

Benieuwd welke schoen jou past? Kom langs in onze winkel

Benieuwd naar de stijlvolle, sportieve veiligheidsschoenen van Q1905? Kom langs in onze winkel in Rotterdam en ontdek de volledige collectie. We voorzien je op onze locatie graag van een kop koffie en professioneel advies. Zo weet je zeker dat je de veiligheidsschoen kiest die past bij jouw werkzaamheden.

Kevin balie advies over handschoenen
PBM
4
min leestijd

OXXA Eco®-handschoenen: de beste mix van veiligheid en duurzaamheid

Wil je veilig werken én bijdragen aan een groene toekomst? Dan zijn de handschoenen van OXXA® jouw beste keus.

Wil je veilig werken én bijdragen aan een groene toekomst? Dan zijn de handschoenen van OXXA® jouw beste keus. De OXXA Eco®-lijn omvat 12 premium werkhandschoenen, van wegwerphandschoenen tot snijbestendige modellen van snijklasse E. Dus of je nu precisiewerk doet, zware materialen hanteert of in een risicovolle omgeving werkt, er is altijd een duurzame optie die aansluit bij jouw werk.

Waarom de duurzame formule van OXXA® zo succesvol is

Met de toevoeging van de OXXA Eco®-lijn is het OXXA®-assortiment nóg veelzijdiger geworden. De keuze voor duurzame handschoenen laat zien dat je niet alleen geeft om je eigen bescherming, maar ook om die van de wereld om je heen. Een duurzame keuze dus, en dat is voor steeds meer mensen belangrijk. Ook in sectoren zoals de bouw, de elektrotechniek en de logistiek.

Een duurzaam productieproces: wat is dat eigenlijk?

Een handschoen met een duurzaam productieproces. Wat moet je je daarbij voorstellen? Daar heeft OXXA® een duidelijk antwoord op:

  • De handschoenen in de OXXA Eco®-lijn worden verpakt met minder plastic en meer papier
  • Plastic polybags zijn vervangen door headercards, wat leidt tot minder CO2-uitstoot 
  • De handschoenen worden CO2-neutraal verscheept, wat een aanzienlijke milieuwinst oplevert

Duurzaamheid zonder in te boeten aan kwaliteit

Ondanks al deze duurzaamheidsmaatregelen, is de kwaliteit van de handschoenen ongeëvenaard. De eco-lijn presteert qua veiligheid bijvoorbeeld nóg beter dan traditionele modellen. De OXXA Eco®-lijn is dus het bewijs dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Ontdek de OXXA Eco®-lijn in onze winkel in Rotterdam

Wil je meer weten over de duurzame OXXA Eco®-lijn? Bezoek dan onze winkel in Rotterdam en ontdek hoe duurzame werkhandschoenen jouw werk én de toekomst kunnen beschermen. Ons team staat klaar met een heerlijke kop koffie en adviseert je graag over de mogelijkheden.

Gehoorbescherming
PBM
4
min leestijd

Wanneer is geluid schadelijk? Dit zijn de regels voor gehoorbescherming

Bij geluidsoverlast denk je al snel aan gehoorbeschadiging. Maar dat is lang niet het enige risico. Langdurige blootstelling aan lawaai kan ook leiden tot stress, concentratieproblemen, verhoogde bloeddruk en andere gezondheidsklachten. Gehoorbescherming is daarom onmisbaar voor professionals die dagelijks in de herrie werken.

Bij geluidsoverlast denk je al snel aan gehoorbeschadiging. Maar dat is lang niet het enige risico. Langdurige blootstelling aan lawaai kan ook leiden tot stress, concentratieproblemen, verhoogde bloeddruk en andere gezondheidsklachten. Gehoorbescherming is daarom onmisbaar voor professionals die dagelijks in de herrie werken.

De wettelijke normen van geluidsoverlast op het werk

De eenheid dB(A) wordt gebruikt om het geluidsniveau te meten zoals mensen het horen. Ons oor hoort lage en hoge tonen minder goed dan middentonen. De dB(A)-schaal past de meting hierop aan, zodat duidelijker wordt hoe mensen geluid ervaren en wat het effect ervan is op de gezondheid.

De wettelijke grenswaarde voor geluid is vastgesteld op 80 dB(A) bij een blootstelling van acht uur per dag. Vanaf dit niveau is een werkgever verplicht gehoorbeschermende middelen te regelen voor het personeel. 

Wordt het geluidsniveau verhoogd tot 85 dB(A) of meer, dan wordt het geluid als schadelijk beschouwd. In dat geval moet de werkgever technische en organisatorische maatregelen treffen, zoals het verplicht stellen van oorkappen of otoplastieken, en het gebruik van waarschuwingspictogrammen op de werkplek.

Hoe kies je de juiste gehoorbescherming?

Om de juiste otoplastieken voor gehoorbescherming te kiezen, kun je de SNR-waarde als richtlijn nemen. Deze waarde, in decibel (dB), laat zien hoeveel geluid de bescherming kan tegenhouden. Hoe hoger de SNR-waarde, hoe beter je oren beschermd zijn. De SNR-waarde is een standaard volgens de internationale norm ISO 4869 en helpt je om gehoorbeschermers met elkaar te vergelijken.

Beste keuze voor comfort en veiligheid: otoplastieken op maat

Om de juiste gehoorbescherming te kiezen, moet je niet alleen naar de SNR-waarde kijken, maar ook naar de pasvorm van de otoplastieken. Wij raden onze klanten daarom altijd aan om voor otoplastieken op maat te kiezen. Zo weet je zeker dat je niet alleen optimale gehoorbescherming hebt, maar dat de oordopjes de hele dag lekker blijven zitten en je oren niet beschadigen of irriteren.

Wil jij otoplastieken op maat laten opmeten? Dat kan bij Vermeer Workwear and Safety in Rotterdam. Samen zorgen we ervoor dat jouw gehoor goed beschermd is, nu en in de toekomst. Zien we je snel?

Werkhanschoenen
PBM
3
min leestijd

Wanneer zijn werkhandschoenen verplicht?

Worden jouw handen blootgesteld aan scherpe voorwerpen, chemische stoffen, extreme temperaturen of elektra? Dan bieden werkhandschoenen de bescherming die je nodig hebt. In sommige gevallen is het dragen van werkhandschoenen zelfs wettelijk verplicht. Hieronder leggen we je uit hoe dat zit.

Worden jouw handen blootgesteld aan scherpe voorwerpen, chemische stoffen, extreme temperaturen of elektra? Dan bieden werkhandschoenen de bescherming die je nodig hebt. In sommige gevallen is het dragen van werkhandschoenen zelfs wettelijk verplicht. Hieronder leggen we je uit hoe dat zit.

Normen en richtlijnen voor werkhandschoenen

Of werkhandschoenen verplicht zijn, wordt bepaald middels een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Vervolgens kun je middels PBM-verordening (EU) 2016/425 bepalen onder welke categorie jouw werk valt en welke handschoen je daarvoor nodig hebt. Er wordt in deze verordering onderscheid gemaakt tussen drie beschermingscategorieën:

  • Categorie 1: Simpele werkhandschoenen, geschikt voor minimale risico's, zoals bescherming tegen oppervlakkige vuil- of schaafwonden. Voor deze categorie mogen fabrikanten zelf de certificering afgeven.
  • Categorie 2: Handschoenen die bescherming bieden tegen gangbare mechanische risico's, zoals snijwonden of schuurplekken. Deze worden getest door een onafhankelijk laboratorium en zijn ideaal voor werkzaamheden zoals magazijnwerk of lichte bouwklussen.
  • Categorie 3: Geavanceerde handschoenen voor bescherming tegen ernstige risico's, zoals gevaarlijke chemicaliën, extreme hitte of stroom. Deze handschoenen worden getest door een erkende certificeringsinstantie en bieden de hoogst denkbare veiligheid.

Naast deze categorieën moeten alle werkhandschoenen voldoen aan de algemene norm EN 420. Deze norm bevat een eisenlijst voor ergonomie, gebruiksveiligheid en correcte markering. Dankzij deze norm weet je precies welke handschoen bij jouw werk past. Voor specifieke risico’s gelden aanvullende normen, zoals:

  • EN 388: Mechanische risico’s (snijvastheid, scheurweerstand)
  • EN 374: Chemische risico’s en micro-organismen
  • EN 407: Bescherming tegen hitte

Welke werkhandschoenen heb jij nodig? Vermeer geeft advies

Welke werkhandschoenen je nodig hebt, hangt af van de aard van je werk en van de risico’s waaraan je wordt blootgesteld. Bij Vermeer Workwear and Safety begrijpen we dat geen klus hetzelfde is en dat veiligheid altijd een kwestie van maatwerk is. Ook wanneer het de veiligheid van je handen betreft.

Of je nu bescherming nodig hebt tegen chemische stoffen, extreme temperaturen of mechanische risico’s, wij hebben altijd de juiste werkhandschoenen op voorraad. Benieuwd welke handschoen het beste bij jou past? Kom dan langs in onze winkel in Rotterdam of bekijk onze online voorraad.

Optimaliseer jouw veiligheid met onze Gratis Veiligheidsscan

Hoe veilig werken jouw medewerkers? Maak gebruik van onze experts op het gebied van veilig werken en voorkom ongemakken.

Contact met een vertegenwoordiger

Wil je meer informatie over onze aanpak? Ben je benieuwd welke maatwerkoplossingen we hebben? Vele bedrijven zijn je voorgegaan.